Logo

Други ИЛУСТРОФЕСТ на Калемегдану

Blog

Од 25. до 30. јуна на Калемегдану, на простору испред Павиљона “Цвјета Зузорић” биће одржан Други Илустрофест – Фестивал илустрације који организује агенција Оne tо Оnе Београд и Аха магазин, у партнерству са ЈП “Београдска тврђава”.

На овогодишњи конкурс пристигло је око 2.000 радова, 480 илустратора из целог света. За учешће на великој међународној изложби, стручни жири изабрао је радове 80 уметника које ће публика бити у прилици да види на Калемегдану.

Свечано отварање Фестивала и изложбе планирано је за 25. јун 2020. у 19 часова, испред Пављона Цвјета Зузорић на Калемегдану, када ће бити уручене награде најбољим ауторима и радовима и то у категоријама: илустрација књиге, илустрација у штампаним и он-лине медијима, илустрација у дизајну и лични и друштвено-одговорни пројекти а биће додељен и Гран При фестивала најбољем аутору из овогодишње селекције за свеукупан рад.

Поред међународне изложбе, у оквиру Фестивала ће бити одржан и Базар илустрације где ће млади аутори добити прилику да изложе и презентују своје илустрације као и употребне предмете са илустрацијама.

У оквиру пратећег програма Фестивала биће уприличене стручне трибине за уметнике, као и бесплатне радионице илустрације за целу породицу са поруком да уметност није само привилегија уметника већ треба да буде доступна свима и да се дешава свакодневно јер идеје представљају валуту будућности.