Logo

„Тврђава за све“ – водич за глуве и наглуве особе

Blog

Јединствени „аудио-водич” за обилазак Београдске тврђаве од данас је доступан глувим и наглувим особама. Заинтересованима су на располагању таблет рачунари са јединственом апликацијом која садржи 22 аудио-приче преведене на српски знаковни језик (у видео-форми), као и упутство за коришћење водича и основне информације о пројекту.

Таблети ће бити доступни у Стамбол капији на Београдској тврђави, свакодневно, од 11 до 19 часова. Изнајмљивање је бесплатно, уз лични документ.

Пројекат „Тврђава за све” реализовала је Асоцијација тумача српског знаковног језика (АТСЗЈ) у партнерству са Градском организацијом глувих Београда и у сарадњи са ЈП „Београдска тврђава” и Истраживачко-развојним центром Факултета организационих наука. Пројекат је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.

Директор ЈП „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић истакао је важност овог пројекта којим се омогућава члановима заједнице глувих да се на знаковном упознају са историјом града и битним локацијама на простору Београдске тврђаве и парка Калемегдан.