Logo

Обележавање Кинеске Нове године на Калемегдану (17. јануар – 16. фебруар)

Blog

Поводом обележавања Кинеске Нове године, код фонтане „Рибар“ на Калемегдану биће отворен „Кинески новогодишњи вашар“ у петак, 17. јануара 2020. године у 15.30 часова. Отварању ће присуствовати потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо.

Након уводних обраћања, посетиоци ће бити у прилици да виде уметнички програм – перформанс уметника из Народне републике Кине, као и да се упознају са традицијом, културом и производима из НР Кине, свакодневно, током трајања манифестације.

Програм представља увод у „Кинески фестивал светлости“ који ће свечано бити отворен на Калемегдану 24. јануара и који ће посетиоци моћи да погледају до 16. фебруара. Кинески фестивал светлости први пут је одржан у Београду прошле године и привукао је велику пажњу посетилаца. Ове године, осим у Београду, фестивал ће бити одржан и у Новом Саду.

Манифестације у оквиру прославе Кинеске Нове године у Београду и Новом Саду организују Влада Републике Србије, Амбасада Народне Републике Кине у Београду и Град Београд.