Logo

„Карневал добре воље“ за децу и младе са ометеношћу

Blog

Београд, 2. октобар 2014. године – Корисници Дневних боравака Стари град, Шекспирова и Обреновац су учествовали у инклузивној радионици са ђацима О. Ш. „Дринка Павловић“ у Музичком павиљону на Калемегдану. Радионицу је организовао Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Стари град, у сарадњи са Јавним предузећем „Београдска тврђава“.

Корисници Центра правили су карневалске маске, а након тога придружили су се свечаној поворци костимираних учесника манифестације “Радост Европе”. После шетње имали су прилику да погледају програм у ком су деца из европских земаља – учесница Радости Европе играла, певала, глумила, а пре свега су имали прилику да се друже и добро забављају.

Кроз овај програм, деца и млади ометени у развоју укључили су се у манифестацију „Радост Европе“, чији су синоними: игра, песма, другарство и разумевање другог и другачијег. На овај начин, корисници Центра дали су свој допринос манифестацији која сваке године окупља децу од 7 до 15 година из целе Европе и којом се обележава Светски дан детета у нашој земљи.

„Карневал добре воље“ једна је у низу радионица коју су ЈП „Београдска тврђава“ и Центар за смештај и дневни боравак организовали, у складу са протоколом о сарадњи који је између ових установа потписан 2012. године.