Logo

Изложба студената ФПУ (20. октобар – 1. новембар 2015)

Blog

Изложба студената Факултета примењених уметности у Београду биће отворена у уторак, 20. октобра 2015. године у 18.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Биће изложени цртежи мањих формата награђених студената на предмету Цртање и предмету Сликање, одсека „Керамика“ и „Савремено одевање“ Факултета Примењених уметности у Београду.

Радове карактеришу изразита особеност, креативност и целовитост у сагледавању могућности изражавања у форми цртежа мањег формата, смелост у ликовном истраживању и дубоко разумевање ликовних проблематика којима су се студенти бавили током прве године својих студија.
Њихови опуси цртежа одликују се различитим, а подједнако својственим и изразитим сензибилитетима који се исказују у ликовном домену кроз употребу различитих медија, разматрањем разноврсних садржаја и стваралачком зрелошћу. Аутори изложбе су доцент Татјана Јанковић Неделков и доцент Милица Лазаревић. Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 10.00 до 17.00 часова, а улаз је слободан.

Изложба се може погледати до 1. новембра 2015. године.