Logo

Изложба студената ФЛУ (5 – 17. април 2016)

Blog

Изложба „Први светски рат као инспирација у радовима студената Факултета ликовних уметности“ отворена је данас у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији. Изложбу су отворили директор ЈП „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић, директорка Историјског музеја Србије др Душица Бојић и декан Факултета ликовних уметности Димитрије Пецић.

„У Галерији Београдске тврђаве до сада је, на основу протокола о сарадњи, организовано неколико изложби студената Факултета примењених уметности; а од ове године и њихове колеге са Факултета ликовних уметности и Академије лепих уметности биће у прилици да излажу у овом простору“, рекао је директор ЈП „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић.

Он је истакао да сарадња са уметничким факултетима пружа прилику многим младим уметницима да се по први пут представе широј јавности.

Изложбу „Први светски рат као инспирација у радовима студената Факултета ликовних уметности“ припремила је ванредни професор Весна Кнежевић у сарадњи са студентима ФЛУ у Београду. Своје радове изложиће десет студената: Јелена Вељановић, Вељко Димитријевић, Марија Станковић, Барбара Морел, Дуња Ожеговић, Драгана Огњеновић, Ивана Глуваков, Маја Гајић, Јелена Милићевић и Драгана Гајић.

Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 11.00 до 19.00 часова, а улаз је слободан. Изложба се може погледати до 17. априла 2016. године.