Logo

Изложба „Први светски рат као инспирација у радовима студената ФЛУ“

Blog

Изложба „Први светски рат као инспирација у радовима студената Факултета ликовних уметности“ биће отворена у уторак, 5. априла 2016. године у 13.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Изложбу ће отворити директорка Историјског музеја Србије др Душица Бојић и декан Факултета ликовних уметности Димитрије Пецић.

„Изложба цртежа студената Факултета ликовних уметности у Београду представља прилику да се у оквиру обележавања стогодишњице Првог светског рата подсетимо овог важног и трагичног периода у светској и националној историји, који је представљао урушавање хуманистичких вредности. О Великом рату многе генерације су у школама мало училе, помињани су укратко само основни подаци о трајању рата, земљама учесницама, броју страдалих…

…Ова изложба представља подстицај за учеснике и посетиоце да о овом периоду више сазнају, да осврћући се на приче и живот својих предака оживе колективно сећање.“
– Тиа Кнежевић (из каталога изложбе) –

Изложбу је припремила ванредни професор Весна Кнежевић у сарадњи са студентима ФЛУ у Београду. Своје радове изложиће десет студената: Јелена Вељановић, Вељко Димитријевић, Марија Станковић, Барбара Морел, Дуња Ожеговић, Драгана Огњеновић, Ивана Глуваков, Маја Гајић, Јелена Милићевић и Драгана Гајић.

Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 11.00 до 19.00 часова, а улаз је слободан. Изложба се може погледати до 17. априла 2016. године.