Logo

Изложба Сандре Јаковљевић (1- 20. август 2019)

Blog

Изложба Сандре Јаковљевић биће отворена у четвртак, 1. августа 2019. године у 18.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Млада уметница изложиће 9 радова, који се могу погледати свакодневно, до 20. августа 2019. године. Радно време Галерије је од 11 до 19 часова, а улаз је слободан.

Сандра Јаковљевић
Сандра Јаковљевић је рођена 1990. године у Београду.
Дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду 2012. године, Одсек Конзервација и рестаурација. Мастер студије завршила је на истом факултету 2013. године исти одсек. Завршила је докторске академске студије 2019. године на Факултету примењених уметности у Београду, студијски програм Примењена уметност и дизајн.
Била је стипендиста више државних фондација (Стипендија Републике Србије за основне студије, Фондација за развој научног и уметничког подмлатка, Фонда за младе таленте ,,Доситеја“, Министарство просвете, науке и технолошког развоја- Стипендија за изузетно надарене ученике и студенте за докторске студије), добитник је неколико награда.
Остварила је шест самосталних изложби и више од тридесет колективних изложби (Тријенале цртежа и мале пластике Цвијета Зузорић 2018, Пролећна изложба 2019 Цвијета Зузорић,…). Учесник пет ликовних колонија (2015- Будимпешта, Четврта српска колонија ликовних уметника у дијаспори, 2018- Уметничка колонија Милешева,…)
У статусу самосталног уметника у УЛУПУДС-у од 2015. године. Учесник неколико пројекта конзервације и рестаурације штафелајних и зидних слика (манастир Студеница, Галерија Матице српске у Новом Саду,…)
Стипендиста курса у Фиренци (ИТП- Интернатионал Траининг Пројецтс Опифицио делле Пиетре Дуре (ОПД) 2017. године.
Ради као сарадник у настави на Факултету примењених уметности од 2012. године, на предметима Цртање и Сликање, код редовног професора Станка Зечевића.
Ангажована је у настави као студент докторских студија на Факултету примењених уметности, од 2015 године, Одсек Конзервација и рестаурација, код редовног професора Светислава Николића.
Изложба је део одбрањеног докторског уметничког пројекта Естетика форме у постмодерни- симбиоза форме. Ментор редовни професор Слободан Кајтез, коментор редовни професор Станко Зечевић.