Logo

Изложба Анђеле Срејић у Галерији Београдске тврђаве (20. јун – 9. јул)

Blog

Изложба Анђеле Срејић биће отворена у четвртак, 20. јуна 2019. године у 18.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Млада уметница представиће своје радове у оквиру изложбе “Атех, хазарска принцеза”, која садржи оригиналне уметничке илустрације настале као ауторкин одговор на једно од највећих дела српске књижевности — „Хазарски речник“, Милорада Павића.

У години великих јубилеја – 90 година од рођења и 10 година од смрти Милорада Павића, овом изложбом ауторка одаје почаст великану српске књижевности и једном од најчитанијих и најпревођенијих романа српске књижевности.

Анђела Срејић осмислила је јединствену илустровану поп-уп књигу која ће бити изложена у простору Стамбол капије, као и саме илустрације које се налазе у књизи, одштампане у већим форматима. Ово је јединствена прилика да наша публика види оригинални први примерак који је руком осликан у комбинованој техници.

Изложба се може погледати до 9. јула 2019. године. Радно време Галерије је од 11 до 19 часова, а улаз је слободан.

Анђела Срејић

Анђела Срејић рођена је 1.3.1992. године у Краљеву. Након завршене Уметничке школе у Краљеву, дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку Графика и књига у класи ред. проф. Миријане Томашевић. Завршила је Мастер академске студије на Факултету примењених уметности на одсеку Графика и књига у класи доцента Оливере Батајић Сретеновић. Анђела Срејић је до сада имала две самосталне изложбе у Београду, њено поље интересовања везано је за керамику, графику, сценографију, костим и примену истих у илустрацији и књизи. Живи и ради у Београду.