Logo

ВИТЕЗ ФЕСТ 2018. на Београдској тврђави – 31. марта и 1. априла

Blog

И ове године, на Београдској тврђави биће организован Међународни фестивал витешке културе – Витез фест 2018, који ће нас у два дана фестивала (31. марта и 1. априла) вратити у време деспота Стефана Лазаревића.

Витез фест, манифестација коју организује Краљевски ред витезова, сваке године се организује на велики празник деце – Врбицу (Лазареву суботу) и Цвети. Пошто су празници посвећени деци, акценат целокупног фестивала управо је на најмлађима и њиховом образовању о средњовековној историји и културном наслеђу Србије.

ВИТЕЗ ФЕСТ на иновативан и едукативан начин повезује бајковито време витезова и модерно доба кроз уметнички програм, изложбе, перформансе, радионице, презентације древних вештина и старих заната. Из године у годину, Витез фест напредује и проширује се новим програмима, са циљем да прерасте у велики, међународни, културно-туристички догађај, брендира Београд као витешки град и подсети на време деспота Стефана Лазаревића.

ВИТЕЗ ФЕСТУ претходи „недеља витештва“, од 26. до 30. марта, у оквиру које посетиоце очекују предавања најеминентнијих стручњака, приказивање филмова, као и концерт на Београдској тврђави.