Na platou kod Kule Nebojša, od 30. avgusta do 2. septembra biće održan 12. Fish Fest Beograd.
Posetioci ovog gastronomskog festivala, kao i prethodnih godina, uživaće u ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe i atraktivnom muzičkom programu.
Festival okuplja najbolje kuvare iz Srbije i regiona (BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije), koji će osim riblje čorbe, spremati i brojne druge specijalitete.
Svoje znanje predstaviće majstori Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu „kuvarski šou“. Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita zajedno sa gostima iz Crne Gore i našim kuvarima pripremaće „dagnje na buzari“ za 3.000 osoba u specijalnom kazanu od 1.000 litara.
Festival uključuje i takmičenje mladih kuvara, kao i predavanja profesora Visoke hotelijerske škole iz Beograda. Gastronomsko finale manifestacije je u nedelju, od 16.00, kada će se održati takmičenje kuvara profesionalaca.