Logo

Бијенале младих – ЗАЈЕДНИЧКИ ЈЕЗИК

Blog

Бијенале младих – ЗАЈЕДНИЧКИ ЈЕЗИК, међународна изложба савремене уметности младих, које се ове године први пут представља београдској публици, биће отворено 29. јула, а трајаће до 5.септембра 2021.године. Бијенале младих се организује под окриљем УЛУС-а на више локација у Београду (Уметнички павиљон Цвијета Зузорић, Галерија УЛУС, Римски бунар, Војни бункер, Велики барутни магацин , Амам -Планетаријум, Сахат кула, Кула Небојша, КЦ Фоотноте, КЦ Магацин и низ јавних простора) са фокусом на простор Београдске тврђаве.

Церемонија отварања обавиће се 29. јула у 17х у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић на Малом Калемегдану број 1, а у истом моменту биће отворена и сва остала изложбена места. Пикник поводом отварања трајаће од 17-24х на Доњем граду Београдске тврђаве, на платоу испред Планетаријума.

Бијенале младих – ЗАЈЕДНИЧКИ ЈЕЗИК 2021 реализује Организациони тим Бијенала младих у сарадњи са Уметничким саветом УЛУС-а, а новост пројекта је продукција 40-ак нових радова младих уметника.
Изложба је сегментирана у 11 изложбених целина у којима учествује укупно 118 излагача из целог света, а велики број учесника наступиће и у пратећем програму Бијенала.

За све оне који желе да посете дешавања на Београдској тврђави, дајемо преглед радног времена најзначајнијих локација, уз напомену да су многа дешавања организују и на отвореном простору.

Уметнички павиљон “Цвијета Зузорић”, уто-пет 13-19х, викенд 12-18х
Велики барутни магацин (Барутана), уто-нед 11-19х
Римски бунар, уто-суб 11-19х
Војни бункер, уто-суб 11-19х
Амам (Планетаријум), уто-суб 11-19х

Улаз на Бијенале младих ће на дан отварања бити на свим локацијама бесплатан, а током трајања Бијенала, приликом посете Барутани, Војном бункеру и Римском бунару наплаћиваће се улазнице по умањеној цени од 50% у односу на регуларну цену за све оне који испоштују процедуру коју су предвидели организатори Бијенала младих.