Logo

ЈП „Београдска тврђава“ на „Сајму културе на српском знаковном језику“

Blog

Јавно предузеће „Београдска тврђава“ учествовало је на манифестацији „Отворена врата – сајам културе на српском знаковном језику“, одржаној у понедељак, 23. септембра у Установи културе Стари град – Пароброд.
Током манифестације, која је организована поводом Међународне недеље глувих и Међународног дана знаковних језика, посетиоци су били у прилици да се упознају са специфичностима заједнице глувих, српским знаковним језиком, културом и традицијом заједнице глувих, као и најзначајнијим изазовима у употреби српског знаковног језика у Републици Србији.
У оквиру манифестације, ЈП „Београдска тврђава“ представило је јединствени водич на српском знаковном језику, доступан глувим и наглувим особама за обилазак Београдске тврђаве. Пројекат је заживео 2018. године, од када су, у Стамбол капији, заинтересованима на располагању таблет рачунари са јединственом апликацијом која садржи 22 приче преведене на српски знаковни језик (у видео-форми), као и упутство за коришћење водича и основне информације о пројекту. Изнајмљивање је бесплатно, уз лични документ.