Logo

Представа „Киклоп“ 3. септембра у Барутани

Blog

У организацији Удружења „Дунавфест“ из Београда и Јавног предузећа „Београдска тврђава“, у четвртак, 3. септембра 2015. године oд 19.30 часова у Великом барутном магацину биће изведена позоришна представа „Киклоп“.

Еурипидов „Киклоп“, у преводу Горана Маричића и адаптацији Небојше Брадића, први пут ће бити изведен у Београду, а своју премијеру представа је имала 29. августа у Гамзиграду, у оквиру четвртог Антика феста.

Реч је о Еурипидовој обради једне епизоде из „Одисеје“ у којој се на Сицилији срећу Одисеј, на повратку из Троје, киклоп Полифем, отац сатира Силен и његови синови. То је једина старогрчка сатирска игра која је сачувана у целости,

У представи играју: Андрија Кузмановић, Сандра Бугарски, Милош Милић и Милош Перовић.Улаз је бесплатан.

Током дана, у Заводу за заштиту споменика културе града Београда биће одржана и конференција „Видљивост културног наслеђа Србије уписаног и номинованог на листама културне баштине“, у организацији „Дунавфеста“ и Завода за заштиту споменика културе.

Конференција је једнодневни сусрет размене знања и искуства стручњака и културних посленика који се баве наслеђем, његовим тумачењем, очувањем и представљањем, посебно оних који су својим радом допринели да се културно наслеђе Србије номинује или упише на релевантне Листе светске баштине Унеска и, на тај начин, допринели укупном подизању друштвене свести о значају светске баштине у Србији.