Logo

МУЗИКА КЛАСИКА Light

Blog

Синоћ је отворен 8. фестивал МУЗИКА КЛАСИКА Light, који у сарадњи организују Агенција „МУЗИКА КЛАСИКА“ и JП „Београдска тврђава“.

Прве вечери Фестивала наступио је вокални квартет „Свети Роман“ који je извеo програм под називом „Слiке Београда“. Кроз 3 програмске целине, публика је имала прилике да чује традиционалне руске и српске песме, композиције великана српске музике: Мокрањца, Тајчевића и Славенског, као и нумере које се данас већ сматрају evergreein музиком, као што су „Под сјајем звезда“, „When I Fall in Love“, „Moon River“… Присутна публика и овога пута је аплаузима поздравила извођаче, потврђујући да је и сам концепт програма у потпуности оправдао програмску политику фестивала МУЗИКА КЛАСИКА Light.

Подсетимо, фестивал МУЗИКА КЛАСИКА Light осмишљен је са идејом да афирмише уметничку музикu у синтези са другим жанровима, а ове окоснице држе се и остали кoнцери који су програмски осмислили Александра Паладин, уметничка директорка Фестивала и Предраг Митровић, директор Агенције МУЗИКА КЛАСИКА.

Вечерас од 20 часова, на Музичком павиљону наступа „Four Soul Quartet“. На програму овог ансамбла биће аранжмани хитова поп и рок музике.

Програм:

Понедељак, 28. мај 2018 – „Под сјајем звезда“ – Вокални квартет „Свети Роман“
Уторак, 29. мај 2018 – „Живот је маскенбал“ – Four Soul Quartet
Среда, 30. мај 2018 – „Сешн на Калишу“ – Јеврем Ћосић Квартет
Четвртак, 31. мај 2018 – „Класично добро“ – Квартет „Intermezzo“
Петак, 1. јун 2018 – „Из дечјег срца“ – Дечји хор РТС, диригент Снежана Деспотовић

Сви концерти почињу у 20.00 часова на Музичком павиљону на Калемегдану.