Изложба Снежане Кезеле

Blog

Циклус „ХОДАМ ММX“ је „продужетак“ самосталне изложбе фотографија и инсталације „ХОДАМ MMIX“ која је била реализована 2009. године у галерији Стара Капетанија у Земуну. Фотографије су инспирисане односом људи према земљи и рекама, води и коме та вода и та земља припадају, као и обућом која је водом река дообликована и речима из песме Снежане Кезеле „ХОДАМ“.

Посетиоци ће моћи да погледају изложбу од 24. децембра 2010. године до 14. јануара 2011. године. Радно време Галерије је од 10 до 17 часова.

Снежана Кезеле

Рођена 1951. у Београду. Дипломирала на Академији примењених уметности. Члан УЛУПУДС-а од 1978. године. Имала 18 самосталних изложби. Излагала на преко 300 колективних изложби у земљи и иностранству: Тајван, Мексико, Швајцарска, Бугарска, Пољска, Француска, Шведска, Грчка, Колумбија, Аргентина Аустралија, Италија, Румунија, Македонија, Кина… Бави се сликарством, асамблажом, сликаним инсталацијама, off – on светлећим телима, дигиталном фотографијом, пише поезију … Последњих година бави се ex – librisom, CGD графиком, mailart-ом.

Добитник је неколико награда, од којих су 4 међународне.