Logo

Изложба Оливере Протић у Стамбол капији

Blog

Изложба Оливере Протић биће отворена у четвртак, 26. априла 2018. године у 17.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Ликовни радови који ће бити изложеби обрађују мотив АНЂЕЛА као статичне фигуре која се симболично креће кроз време и догађаје. Радови су реализовани у комбинованој техници на папиру.

„Мотив АНЂЕЛА појављује се као заштитник, весник, путоказ и нит савршене лепоте која спаја прошлост, садашњост и будућност. Он је употребљен као наративни симбол који представља вредности које су универзалне у сваком времену а поседује лепоту која је непроменљива при извођењу традиционалним и савременим техникама ликовног изражавања“.
– Оливера Протић –

Изложба се може погледати до 22. мај 2018. године. Радно време Галерије је од 11 до 19 часова, а улаз је слободан.

Оливера Протић

Рођена је 1962. године у Кикинди. После завршене Средње школе за индустријски дизајн (смер-графике), дипломирала је на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду, одсек за позоришну, филмску и ТВ сценографију. По завршетку студија радила као сценограф и костимограф у више од 70 ТВ емисија, спотова и реклама (Београдски програм, Јутарњи програм, комерцијалне емисије РТС-а, музички спотови, серијске комерцијалне емисије). Радила је сценографију и костим за бројне позоришне представе. Пет година бавила се модним дизајном, а последњих година ради и као професор уметничког обликовања и ликовне културе у београдским средњим школама. Од 2013. године ради и као ликовни педагог за децу са посебним потребама.

Последњих седам година ради као сарадник, предавач и модератор ликовних радионица у едукативном пројекту „Корак ка култури“ (лиценцирани семинар Министарства просвете Републике Србије) у оквиру кога је реализовала низ успешних предавања и ликовних радионица у земљи и иностранству (Беч, Праг, Венеција, Верона, Истанбул, Рим…).