Logo

Изложба „ЕВО ПОЉСКЕ“ на Савском шеталишту

Blog

Изложба фотографија „Ево Пољске“, реализована у сарадњи Амбасаде Републике Пољске у Србији и Јавног предузећа „Београдска тврђава“, отворена је данас на Савском шеталишту (код Алеје хероја) на Калемегдану.

Директор ЈП „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић захвалио је Амбасади Републике Пољске „што већ пети пут бира управо Калемегдан да представи лепоте своје земље“.

„Сигуран сам да ће се наша сарадња наставити и да ћемо заједно и даље доприности јачању културне сарадње Србије и Пољске“, истакао је Андријашевић, приликом отварања изложбе.

Амбасадор Републике Пољске у Београду Александер Хећко рекао је да овогодишња изложба представља „мали туристички и културни водич кроз Пољску, земљу која се дичи својом историјом, али је и подједнако поносна на достигнућа данашњице“.

„Изложба је зaмишљена као својеврсна позивница за долазак у Пољску која има шта да понуди“, рекао је Хећко.

Овом изложбом фотографија, Пољска се по пети пут представља на Београдској тврђави. Претходних година, посетиоци Калемегдана имали су прилику да се упознају са најлепшим споменицима пољске архитектуре и туристичким атракцијама ове земље, а овогодишња изложба „Ево Пољске“ у колажној перспективи представља делић пољске историје, културе, уметности, споменика, природе и важних манифестација.

Отварању изложбе присуствовали су и амбасадор Белорусије Владимир Чушев и Палестине Мухамед Набхан, заменик амбасадора Републике Кореје, као и представници амбасада Бугарске и Мађарске у Београду.