Logo

Изложба Бојане Волаш у Галерији Београдске тврђаве

Blog

Изложба цртежа Бојане Волаш биће отворена у четвртак, 22. марта 2018. године у 17.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Млада уметница представиће своје радове из серије „Путописи“. Ова серија радова приказује различита визуелна сећања сaжета у акварелима, који говоре о времену и месту настанка, урбаном духу и самој архитектури једног града.

„Поједини акварели из ове серије радова бележе слику неког времена у којем се старо не поправља, већ се гради ново, модерније на темељу нама непознате „туђе“ традиције. Запуштене и руиниране фасаде дискретно нас уводе у ауторкино детињство и интимни доживљај рата и његових последица“.
– Бојана Волаш –

Изложба се може погледати до 10. априла 2018. године. Радно време Галерије је од 10 до 17 часова, а улаз је слободан.

Бојана Волаш

Бојана Волаш ( 1987. Бања Лука, БиХ) ликовни уметник, рестауратор и конзерватор. Средњу школу старих заната „Техноарт“ завршава у Београду и стиче звање техничар конзервације и рестаурације. Након тога уписује Факултет ликовних уметности , смер сликарство у класи професора Јована Сивачког и окончава мастер студије 2011. године.

2013. године уписује и завршава мастер Рестаурације скулптуре и археолошких предмета на Факултету примењених уметности. Излагала је у земљи и иностранству и њени радови се налазе у неколико приватних збирки у Европи као и на јавним местима у виду зидних слика. Бави се ликовним стваралаштво, заштитом културне баштине и педагошким радом.