Logo

Изабрани уметници за излагање у Галерији Београдске тврђаве у 2020. години

Blog

Downloads

Download: Izvestaj

Умeтнички сaвeт Гaлeриje Београдске тврђаве одабрао је уметнике који ће током 2020-те године бити у прилици да своје радове излoжe у Галерији у Стамбол капији.
На конкурс за излагање у Галерији Београдске тврђаве пријавило се 17 уметника, различитих генерација, стилских oриjeнтaциja и приступa.

Уметнички савет (председник др Владислав Шћепановић, редовни професор Факултета примењених уметности и чланови: Тијана Којић, доцент на ФПУ и Десимир Денић, редовни професор на ФПУ) се сложио да термине за излагање додели следећим ауторима: 1. Биљана Царић; 2. Давид Млађовић; 3. Јана Стојаковић; 4. Мирјана Филиповић Курузовић; 5. Марија Јевтић Дајић; 6. Мерсиха Мерџановић; 7. Ружица Митровић; 8. Сања Савић Страка; 9. Зорица Обрадовић.

Према распореду који ће бити утврђен за 2020. годину, биће реализовано девет изложби уметника, као и четири изложбе студената (по две изложбе студената Факултета примењених уметности и Факултета ликовних уметности). Свака изложба трајаће до 21 дан и биће пропраћена каталогом и плакатом.

Извештај Уметничког савета налази се у прилогу испод овог текста.