Logo

Изабрани уметници за излагање у Галерији Београдске тврђаве у 2018. години

Blog

Downloads

Download: Izvestaj komisije 2018

Умeтнички сaвeт Гaлeриje Београдске тврђаве одабрао је уметнике који ће током 2018-те године бити у прилици да своје радове излoжe у Галерији у Стамбол капији.

С обзиром на квалитет приспелих радова, Уметнички савет је одлучио да, уместо 12 уметника колико је планирано за излагање у 2018. години, изабере њих 13-оро који ће излагати у овом простору.

Уметнички савет (председник Оливера Вукотић, историчар уметности, кустос галерије УЛУС-а и чланови: Јелена Блечић, прoфeсoр нa Факултета савремених уметности и Мирослав Лазовић, ванредни професор Факултета примењених уметности) се сложио да 13 термина за излагање додели следећим ауторима: 1. Александар Курузовић; 2. Ана Марковић; 3. Драгиша Радуловић; 4. Јелена Игњатовић; 5. Марија Чолић; 6. Милош Вујић; 7. Мина Ракиџић; 8. Оливера Протић; 9. Петар Јончић; 10. Силвија Ковенић; 11. Тамара Цветић; 12. Весна Секуловић и 13. Бојан Волаш.

Савет се одлучио и за три аутора који ће излагати у Галерији, уколико неко од изабраних аутора одустане. То су: Јована Ђорђевић, Магдалена Миочиновић Андрић и Иван Бошковић.

Према утврђеном распореду у 2018. години, биће реализовано тринаест изложби уметника; свака изложба трајаће до 20 дана и биће пропраћена каталогом и плакатом.

На конкурс за излагање у Галерији Београдске тврђаве пријавило се 56 уметника, различитих генерација, стилских oриjeнтaциja и приступa.

Са задатком да се настави дугогодишња добра сарадња и пружи прилика младим уметницима-студентима да излажу, Уметнички савет је предложио наставак сарадње са факултетима ликовних и примењених уметности . Изложбе студената трајаће до 15 дана. Излагаће студенти Факултета ликовних уметности, Факултета примењних уметности и Факултета савремених уметности.