Logo

Дани Москве у Београду – изложба на Савском шеталишту

Blog

Изложба „Москва. Прошлост и садашњост“, отворена је у уторак, 27. септембра 2016. године на Савском шеталишту на Калемегдану, као претпрограм манифестације „Дани Москве у Београду“.

На 60 паноа, кроз дела познатих руских фотографа, посетиоци Калемегдана моћи ће да виде како се Москва мењала, како се развијао градски живот у XX веку и како живи и дише данас – у трећем миленијуму.

Посетиоци ће моћи да виде промене у архитектури града, од усвајања плана преуређења Москве 30-тих година прошлог века до данашње модерне архитектуре, коју представљају: мост „Живописни“, Међународна кућа музике, нови спортски објекти, позоришне зграде и монументални споменици, који на нов начин организују урбани простор, стварајући модерну животну средину њених становника.

„Слике су прави споменици прошлости. Штавише, они су неопходни за боље разумевање града и живота људи који живе у њему. Становници Београда ће видети и осетити живот у граду који је преживео толико искушења, губитака, и досегао невероватне висине“.
– Аутори изложбе –

Изложба коју је приредио „Музеј Москве“ најављује бројне догађаје који ће бити организовани као саставни део манифестације „Дани Москве у Београду“ (од 3. до 7. октобра), а у оквиру које ће посетиоци моћи да присуствују спортским такмичењима, изложбама, концертима и другим догађајима који ће их ближе упознати са руском културом.