Logo

ВИТЕЗ ФЕСТ – 8. и 9. априла на Београдској тврђави

Blog

Downloads

Download: Vitez fest – program

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић позвао је Београђане да посете овогодишњи „Витез фест”, који ће бити одржан на Београдској тврђави 8. и 9. априла, оценивши да је циљ манифестације оживљавање средњовековног духа Београда.

Младеновић је истакао да му је велико задовољство да и ове године у име Града Београда најави „Витез фест”, манифестацију која на прави начин постаје симбол српске престонице.

– Захваљујем Краљевском реду витезова, који трају већ дужи низ година у намери да нешто што је симбол и историја нашег народа, постане много прихватљивије и ближе данашњим нараштајима. Право место за ову манифестацију је Београдска тврђава и мислим да ће се сви учесници и посетиоци осећати пријатно – рекао је заменик градоначелника.

Он је додао да је ово манифестација која окупља велики број деце и позвао Београђане да породично посете Београдску тврђаву и „Витез фест”.

– Надамо се лепом времену и великом броју учесника на Калемегдану, а то би свакако био један од начина да прославимо наступајуће ускршње празнике – Врбицу и Цвети. Позивам све Београђане да нам се придруже и поведу своје најмлађе, јер ово је породична манифестација и сигуран сам да ће уживати у програмима на Београдској тврђави – нагласио је Младеновић.

Према његовим речима, морамо да наставимо традицију и све оно што је деспот Стефан Лазаревић оставио Београду у аманет.

– Он је био симбол витештва и одбране против надолазеће пошасти против хришћанске Европе. У годинама које су пред нама трудићемо се да оживимо средњовековни дух Београда и да на тај начин довршимо оно што је започео деспот Стефан Лазаревић, који је Београду дао статус престонице и започео прву озбиљнију промоцију нашег града – закључио је Младеновић.

Оливера Вучковић из ЈП „Београдска тврђава” нагласила је да је „Витез фест” посебна манифестација, јер спаја прошлост, садашњост и будућност.

– ЈП „Београдска тврђава” је само једно од градских предузећа која помажу одржавање овог фестивала. Потрудићемо се да, као и до сада, будемо добри домаћини. Надам се да ће нам се Београђани придружити у великом броју – рекла је Оливера Вучковић.

Весна Нађ из Туристичке организације Београда каже да „Витез фест” у себи садржи пет-шест кључних елемената за промоцију једне дестинације.

– У нашем граду се организује велики број спортских, културних, гастрономских и фолклорних манифестација, али је „Витез фест” нешто посебно, о чему сведочи велики број страних гостију – рекла је Весна Нађ.