Logo

Бесплатани програми у Великом барутном магацину 29. IX

Blog

У оквиру манифестације „Дани европске баштине“ у недељу, 29. септембра 2019. године биће организовано стручно вођење кроз поставку римских камених споменика (од 11 часова), као и радионица за децу (од 12 часова).

У друштву музејског саветника Веселинке Нинковић, од 11 часова, посетиоци Великог барутног магацина биће у прилици да открију занимљиве појединости о римским каменим споменицима, из једне од најстаријих колекција Народног музеја у Београду, који су као део сталне музејске поставке изложени у лапидаријуму у Великом барутном магацину. Програм је бесплатан, а претходна пријава није потребна најава доласка.

Дечја радионица „О римским боговима и грчким херојима“ биће организована од 12 до 14 часова, а водиће је музејски саветник Веселинка Нинковић и виши кустос Ивана Минић. Деца ће бити упозната са врстама изложених споменика, кратком историјом римског Сингидунума и значењу натписа на латинском језику. Научиће како да препознају жртвенике посвећене римским боговима, упознаће се са њиховим култовима на нашем тлу и представама грчких хероја на једном римском саркофагу. У креативном делу радионице за децу је припремљен квиз, читање и тумачење натписа и цртање. Радионица је намењена деци од 10 до 14 година. Број места за радионицу је ограничен. Обавезно је пријављивање на адресу: i.minic@narodnimuzej.rs