Logo

Београдски манифест – свечано отварање

Blog

Downloads

Download: BGMF_program

Београд, 21. мај 2015. године – Велики сајам манифестација, дегустација и дестинација – „Београдски манифест“ свечано ће бити отворен у петак, 22. маја 2015. године у 12.00 часова на платоу код споменика Победник на Београдској тврђави. Фестивал ће отворити министар за трговину, туризам и телекомуникације Расим Љајић, а присутнима ће се обратити и директор Јавног предузећа „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић.

Првог дана Фестивала од 11.00 до 12.00 часова, улаз ће бити бесплатан за све посетиоце.

Током три фестивалска дана (од 22. до 24. маја), посетиоци ће моћи да уживају у сваком кутку Београдске тврђаве, у једној од 15 програмских целина.

Лет балоном, јединствени пиромузички ватромет, биоскоп на отвореном (уз бежичне слушалице), дегустација вина, кулинарских специјалитета и плодова природе само су део онога што посетиоце очекује током предстојећег викенда. Представиће се и фестивали плеса и музички фестивали, а на централној бини смењиваће се млади бендови и награђивани трубачки оркестри фестивала у Гучи. Вечерњи термини су резервисани за концерте бендова „ZAA“, „Who See“, „Orthodox Celts“ и „Легенде“.

Доњи град оживеће уз коњичке дисциплине и атрактиван програм који ће се, са Хиподрома и „Љубичевских игара“, преселити на Београдску тврђаву. За ужитак целе породице побринуће се кочијаши који ће заинтересоване провозати старим кочијама.

„Свет маште“ намењен је најмлађим посетиоцима, који ће уживати у креативним играма, позоришним представама, спортским активностима, музичком и плесном програму.

Јединствени „Фестивал балона“ током преподневних часова сва три дана фестивала пружиће прилику посетиоцима да уживају у игри балона над Београдом.“Night glow“ је вечерња атракција која ће пружити незаборавну слику балона који светле у ноћи. Сваке вечери од 21.30 посетиоци ће уживати у јединственом пиромузичком ватромету, који кроз спој звучних и визуелних доживљаја, представља прави спектакл на небу.

Радно време Фестивала је од 11.00 до 23.00. Цена улазнице је 250 динара (улазница је уједно и ваучер за конзумацију). За децу до 10 година улаз је бесплатан, а првог дана Фестивала, у петак, 22. маја 2015. године до 12.00 часова, улаз ће бити слободан за све посетиоце.

Детаљан програм можете погледати у документу испод текста.