Logo

Београдска тврђава на 5. Тржници идеја

Blog

На петој „Тржницу идеја” која је одржана у петак, 30. марта 2018. године у Етнографском музеју у Београду, ЈП „Београдска тврђава“ представило је своје програме намењене најмлађим посетиоцима.

Током целог сајамског дана посетиоци су могли да се, кроз штампане и видео материјале упознају са понудом едукативних програма. ЈП „Београдска тврђава“ представило је програм туристичког обиласка Београдске тврђаве прилагођен деци – „Малишани Калишани“, који обогаћује наставни програм и доноси нова сазнања о историји, географији, биологији, уметности… Истовремено, програм је не само едукативног, већ и забавног карактера и гарантује уживање и деце и васпитача – наставника на овом простору.

„Тржница идеја“ има за циљ успостављање континуиране сарадње музеја и установа културе са школама и предшколским установама. Одржава се пету годину за редом, у организацији Музеја града Београда и Етнографског музеја у Београду. На овогодишњој манифестацији представиће се 28 установа културе и организација које се баве едукацијом деце и младих и/или имају едукативне програме у својој понуди.