Logo

Изложба ‘Ванвременска места и лица од Истанбула до Анадолије’

Blog

Изложба фотографија Мустафе Дедеоглуа ‘Ванвременска места и лица од Истанбула до Анадолије’ биће отворена у среду, 1. јуна у 18 часова на Савском шеталишту (плато код гробнице народних хероја) на Калемегдану. Изложбу организује Амбасада Републике Турске у Београду, у сарадњи са ЈП „Београдска тврђава“.

Свечано отварање пратиће и наступ бенда „Бес Бос Бас“, а за све присутне биће уприличен и коктел.

„Ванвременска цивилизација која је испуњена мудрошћу стотина година: Анадолија и град који носи све трагове те цивилизације: Истанбул. Припрема ове изложбе фотографија је трајала 7 година са циљем да покаже историјско ткиво, величанствену силуету која је остала непромењена и јединствену атмосферу Анадолије која је вековима била домаћин различитим културама. Основни циљ овог пројекта је буђење различитих осећања код сваког посматрача док појам времена остаје сакривен. Због тога се фотографије ове изложбе се више баве споредним уличицама, историјским бојама и меланхоличном страном, као и портретима људи Анадолије него тренутним стањем Истанбула и Анадолије.“

Аутор фотографија је Мустафа Дедеоглу, чије су фотографије објављиване у бројним турским и страним уметничким часописима. Дедеоглу излаже своје радове у Русији, Шпанији, Босни и Херцеговини, Грузији, Македонији, САД, İрану, Катару, Грчкој, Литванији, Румунији и Француској.

Изложба на Калемегдану моћи ће да се погледа до 10. јуна 2016. године.