Logo

„Спиритуална еластичност“ у Римском бунару

Blog

Изложба инсталација „Спиритуална еластичност“ уметнице Естер Зајми Милентијевић отворена је 15. маја 2017. године у Римском бунару на Београдској тврђави.

На радовима су представљене сове које својом визуелизацијом интерпретирају одређену емоцију (радост, љутња, туга, страх, љубав, нада…), покушавајући да изазову реакцију посматрача, који треба да се суочи са емоцијама које носи у себи.

Радови су реализовани дигиталном штампом и смештени у кутије направљене од картона у црној, сивој, белој и црвеној боји.

Сова – симболика и веровање: Сова представља чувара древних знања, она види и у мраку, при чему се не мисли само на ноћну тмину, већ тама овде има дубље значење и говори о знањима. Сова има способност да предосети будуће догађаје, да види прошлост и будућност, дајући им сасвим нову димензију. Сова је по својој природи усамљена птица, активна је ноћу, а дању дрема. Тишина је њено окружење и та тишина је јако важна за откривање наше праве природе, на путу ка враћању себи у своје Ја.

Изложба се може погледати до 24. маја 2017. године.

Естер Зајми Милентијевић

Рођена је 1973. године у Београду. Дипломирала 1995. на Факултету уметности у Приштини, графички дизајн.
Магистрирала 2006. на Факултету уметности у Приштини, графички дизајн. Ради као ванредни професор на Факултету уметности у Звечану на катедри за графички дизајн.
Члан је УЛУС-а и УЛУКиМ-а.

Имала је 14 самосталних изложби и колективно излагала на 45 изложби у земљи и иностранству.

IMG_7061

IMG_7068