Logo

Сoло певачи (22. 5) и млади виолинисти (24. 5) на Музичком павиљону

Blog

Београд, 21. мај 2015. године – Ученици Одсека за соло певање Музичке школе „Станковић“ наступиће у петак 22. маја од 19.00 часова на Музичком павиљону на Калемегдану.

Млади извођачи, соло певачи из различитих класа (професори Татјана Бајалица, Славица Ћирић-Радић, Љиљана Антонијевић и Ана Лачковић), добитници су многобројних награда на домаћим и међународним такмичењима.На Музичком павиљону извешће соло песме словенских аутора, песме композитора европског романтизма, као и блиставе оперске арије.

Наступ соло певача је трећи по реду, од укупно четири концерта младих уметника Музичке школе „Станковић“, колико ће их бити одржано на Калемегдану.

Већ од овог викенда, на Музичком павиљону на Калемегдану почеће концерти уметника изабраних на конкурсу Јавног предузећа. Најпре ће се представити организација ArtLink, чијих ће четворо полазника – младих виолиниста (Алекса Јовановић, Дуња Каламир, Јелена Хорват и Марија Тунић), наступити у недељу, 24. маја 2015. године од 19.00 часова. Они ће наступити као солисти са ArtLink камерним ансамблом, а на програму ће бити дела Баха, Паганинија и Монтија.

Сви концери на Музичком павиљону су бесплатни за посетиоце.