Logo

Београд једнаких могућности – Дан особа са инвалидитетом

На данашњој конференцији поводом обележавања 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом, представљен је видео спот „Ми можемо све“, сниман на простору Београдске тврђаве и парка Калемегдан, уз подршку ЈП „Београдска тврђава“.

На конференцији су представљени резултати пројекта „Београд једнаких могућности“ који се реализује уз подршку Секретаријата за социјалну заштиту града Београда, у склопу којег је урађена инклузивна песма и видео спот „Ми можемо све“ и брошура „Бонтон у свакодневној комуникацији са особама са инвалидитетом“. Бонтон инвалидности и видео спот имају за циљ подизање свести и промоцију различитости која је суштински важна како за саме особе са инвалидитетом, тако и за друштво у целини. Учесници спота су особе са инвалидитетом, као и бројне јавне личности које су подржале овај пројекат. Делови спота снимани су на простору Београдске тврђаве и парка Калемегдан.

Присутнима на конференцији, која је одржана у свечаној сали Скупштине града Београда, обратили су се заменик градоначелника Горан Весић, секретарка за социјалну заштиту града Београда Наташа Станислављевић и извршна директорка Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС) Иванка Јовановић.