Logo

Конкурс за излагање у Галерији Београдске тврђаве за 2019. годину

Blog

Јавно предузеће „Београдска тврђава“ расписало је конкурс за излагање у Галерији Београдске тврђаве у 2019. години.

ЈП „Београдска тврђава“ у оквиру галеријске делатности за 2019. годину, планира реализацију 11 изложби радова на папиру (цртеж, графика, акварел, пастел, фотографија, комбиноване технике …) и позива заинтересоване уметнике, чланове удружења ликовних и примењених уметника, као и студенте завршне године и мастер студија факултета примењених и ликовних уметности, да доставе материјал за излагање радова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капије за 2019. годину. На конкурс се могу пријавити и уметници који су већ изгалагали у Стамбол капији, уколико је прошло минимум пет година од претходног излагања у овом простору.

У 2019. години планира се излагање радова на папиру (цртеж, графика, акварел, пастел, фотографија, комбиноване технике …).

У галеријском простору (димензија 6×4,5×2,5 м) могуће је изложити радове на 9 постамената. Радови морају бити неурамљени и излажу се између два табле плексигласа (димензија 100 x 70 цм).

За конкурс је неопходно поднети:
1. пријаву која садржи: конта
кт податке, професионалну биографију (до 1000 карактера) и концепт изложбе (до 800 карактера);
2. визуелну документацију (5 фотографија радова).
Материјал доставити на е – mail адресу: dobrila.stevanic@jpbt.rs или у просторије ЈП „Београдска тврђава“ (Теразије 3/5), радним данима од 9 до 15 часова.

Време достављања конкурсног материјала је од 10. децембра 2018. године до 20. јануара 2019. године. Достављене пријаве размотриће Уметнички савет Галерије.