Logo

ДИНО ПАРК поново на Калемегдану

Blog

Под називом „Јура авантура“, Дино парк на Калемегдану спремно чека малишане свих узраста, у новим авантурама. Парк ће званично почети са радом 4. априла, на истој локацији као и претходних година – код Стамбол капије на Београдској тврђави.

Посетиоце ће поздравити тираносаурус, т-реx и остала мала и велика чудесна створења која су се сместила у јединственом парку диносауруса у пририодној величини.

Парк је намењен свим генерацијама, а пре свега најмлађим посетиоцима и њиховом увођењу у свет науке кроз игру… Више од 35 реплика диносауруса у природној величини, међу којима су и покретни рептили из праисторије, који испуштају звуке, биће доступни за истраживање, фотографисање и едукацију малишана.

У пратњи аниматора моћи ће да развијају машту и замисле како је изгледала планета када су ови горостаси владали њоме. Радознали малишани биће у прилици да на момент постану палеонтолози, да истражују и откопавају фосилне остатке помоћу специјалног алата. Најхрабрија деца моћи ће да јашу свог омиљеног диносауруса, да се фотографишу у чељустима Т-рекса и да на узици шетају диносауруса.

„Јура авантура“ понудиће, током сезоне, деци и одраслима и велики број културно-забавних и едукативних садржаја.

У срцу Калемегдана – најатрактивније и најпосећеније туристичке локације у граду, биће организоване и прославе рођендана, испуњене необичним авантурама. Диносауруси у природној величини биће домаћини, а аниматори ће децу, на занимљив начин, прилагођен узрасту, упознати са јединственим светом мезозоика.