Logo

Новогодишњи концерт „Музика деце за децу“

Blog

Више од сто деце окупило се 27. децембра на Музичком павиљону на Калемегдану како би заједно певали новогодишње песме и радовали се предстојећим празницима. Уз звуке песама „Звончићи, звончићи“, „Преко брда, преко брега“ и бројне друге, китила се јелка на Калемегдану и уживало у празничној атмосфери.

ЈП „Београдска тврђава“, Музика школа „Станковић“ и удружење „Талија – упориште за развој уметности“ поклонили су бесплатан концерт својим суграђанима и гостима Београда, специјално оним најмлађим, у овим празничним данима.

У оквиру програма „Музика деце за децу“ наступила су два хора Музичке школе Станковић (хор припремног разреда и хор основаца), под управом професорке Милице Радивојевић и уз клавирску сарадњу професорке Милице Давинић. У оквиру програма наступио је и Оркестар хармоникаша, сачињен од ученика ниже и средње школе овог инструменталног одсека, а под управом професора Милоша Лончара. Малишани из Музичке школе представили су своје умеће и поделили радост музике и Нове године са публиком на Калемегдану.
Након малих уметника Музичке школе „Станковић“, публици на Калемегдану представиле су се и Анђела Нинковић и Јана Максимовић које су изводиле познате песме из цртаних филмова Волта Дизнија.
Млади музичари добили су и сувенире са Београдске тврђаве.

Концерту су присуствовали и корисници Центра за смештај деце и омладине ометене у развоју Стари Град, који су заједно са осталом децом окитили новогодишњу јелку постављену у близини Музичког павиљона.

Програм је реализован у оквиру манифестације „Београдска зима“.