Logo

Изложба Едвине Романовић Худечкове (7 – 26. децембар 2017)

Blog

Изложба Едвине Романовић Худечкове биће отворена у четвртак, 7. децембар 2017. године у 17.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Едвина Романовић Худечкова изложиће радове којима ће приказати „малу историју њеног рада и живота, кроз предмете који су је пратили и на које је наилазила“. Радови су мањег формата и добијају на додатној вредности и поетици у простору Тврђаве.

„Према свим предметима у асамблажу имам веома лични однос који осликава једно трајање уметника у одређеном времену, као бича које то време осеца, прерађује и остаља уметнички траг у њему“.
Едвина Романовић Худечкова

Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 10.00 до 17.00 часова, а улаз је слободан.

Изложба се може погледати до 15. јануара 2018. године.


ЕДВИНА РОМАНОВИЋ ХУДЕЧКОВА

Рођена је 1954. године, дипломирала 197, а магистрирала 1991. године. Члан је УЛУС-а од 1980. године, Удружења прашких уметника и Удружења ликовних уметника Брно у Чешкој. Реализовала је више од 20 самосталних изложби и учествовала на бројним групним изложбама у Србији и Чешкој.

Ради у ликовној едукацији, организује манифестације, бави се педагошким радом са децом и учествује у програму ЕУ Еразмус. Покренула је и води покретну галерију Фрида.