Logo

Дани европске баштине на Београдској тврђави

Програм манифестације „Дани Европске баштине“ на Београдској тврђави отворен je концертом Музичке школе „Станковић“ и промоцијом Mонографије о Београдској тврђави.

Програм je отворен химном Србије „Боже правде“ и „Одом радости“ – химном Европске уније, које је отпевао хор МШ „Станковић“. Након химни, госте су поздравили директор ЈП „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић и директорка МШ „Станковић“ Вањушка Мартиновић . Осим хора, у оквиру једночасовног музичког програма наступио је и џез оркестар МШ „Станковић“.

Новинарима и посетиоцима представљена је и управо објављена Монографија о Београдској тврђави, осмишљена за широк круг посетилаца и туриста, по угледу на слична светска издања у области туризма. Монографија садржи историјске чињенице, податке о објектима на Београдској тврђави, као и занимљивости које су обележиле овај простор.

Монографија је урађена на 112 страна, уз обиље фотографија које дочаравају јединственост Београдске тврђаве и парка Калемегдан. Тренутно је штампана на српском и енглеском језику, а у плану је издавање Монографије и на другим језицима како би била доступнија што већем броју туриста.

У промотивном периоду, током предстојећег викенда (15-17. септембар) посетиоци ће уз купљену монографију добити и обједињену улазницу са којом се може посетити 5 објеката на Београдској тврђави.