Logo

Монографија Београдске тврђаве и концерт МШ „Станковић“

Blog

Програм манифестације „Дани Европске баштине“ на Београдској тврђави биће отворен концертом Музичке школе „Станковић“ и промоцијом Mонографије о Београдској тврђави, у петак, 15. септембра у 12 часова на Музичком павиљону на Калемегдану.

Програм ће бити отворен химном Србије „Боже правде“ и „Одом радости“ – химном Европске уније, које ће отпевати хор МШ „Станковић“. Након химни, госте ће поздравити директор ЈП „Београдска тврђава“ Петар Андријашевић, директорка МШ „Станковић“ Вањушка Мартиновић и директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић. Осим хора, у оквиру једночасовног музичког програма наступиће и џез оркестар МШ „Станковић“.

Новинарима и посетиоцима биће представљена и управо објављена Монографија о Београдској тврђави, осмишљена за широк круг посетилаца и туриста, по угледу на слична светска издања у области туризма. Монографија садржи историјске чињенице, податке о објектима на Београдској тврђави, као и занимљивости које су обележиле овај простор.

Монографија је урађена на 112 страна, уз обиље фотографија које ће дочарати јединственост Београдске тврђаве и парка Калемегдан. Тренутно је штампана на српском и енглеском језику, а у плану је издавање Монографије и на другим језицима како би била доступнија што већем броју туриста.

У промотивном периоду, током предстојећег викенда (15-17. септембар) посетиоци ће уз купљену монографију добити и обједињену улазницу са којом се може посетити 5 објеката на Београдској тврђави.