Logo

Фестивал европске студентске анимације – ФЕСА 2017

Blog

Downloads

Download: FESA17 Pravila

Download: FESA17 Rules

Download: FESA17 PRIJAVA ENTRY

Шесту годину за редом, у организацији Јавног предузећа „Београдска тврђава“, у Великом барутном магацину на Доњем граду, 26. и 27. августа 2017. године биће одржан Фестивал европске студентске анимације – ФЕСА 2017. Уметнички директор Фестивала је Растко Ћирић, професор анимације на Факултету примењених уметности и проректор Универзитета уметности у Београду.

Овогодишња тема Фестивала такмичења је „Ритам (око нас и у нама)“, у најширем смислу.Сaдржaj Фeстивaлa бићe прoгрaми студeнтских aнимирaних филмoвa, подељени у 5 фестивалских категорија: 1) филмови до 5 минута; 2) филмови од 5 до 30 минута; 3) експериментални анимирани филм; 4) рекламни филм или музички спот; 5) филм за децу. Фестивал је такмичарског карактера, а осим награде за најбољи анимирани филм, биће додељена и награда за најбољу анимацијску технику, као и специјалне дипломе за сваку од пет категорија.

У оквиру фестивала додељује се и награда САЕ института Београд која се састоји од тромесечног курса компјутерске анимације, за студенте који живе у Београду.

Циљ Фестивала, који се одржава уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и града Београда, јесте промоција уметности анимације европских земаља, међународна сарадња и размена искустава, као и стварање услова који ће омогућити младим генерацијама да изнађу нове концепте и технике.

Правила и критеријуме Фестивала можете погледати у документима испод овог текста, као и на интернет страници ФЕСА фестивала: http://www.fesafestival.org/