Logo

Концерти МШ „Станковић“ на Калемегдану

Blog

Ученици Музичке школе „Станковић“ представиће се и ове године посетиоцима Калемегдана, на Музичком павиљону.

Посетиоци Калемегдана, и ове године биће у прилици да уживају у музици младих уметника – ученика Музичке школе „Станковић“, који ће се представити на Музичком павиљону у оквиру седам концерата током маја и јуна месеца.

Први концерт одржаће ученици Гудачког одсека МШ „Станковић“, заједно са својим колегама на класичној гитари, у четвртак 11. маја од 19 часова.

Млади уметници ће се овом приликом представити раскошним концертним програмом, а посетиоци ће бити у прилици да чују добитнике мноштва награда на домаћим и интернационалним музичким такмичењима, као и будуће студенте бостонског „Берклија“ и Краљевског колеџа у Мадриду. Богат програм овог концерта укључује дела на потезу од Баха, Ботесинија и Бетовена, преко Паганинија, Сарасатеа, Каркасија и Вијењавског, па све до Џона Вилијамса и Петра Стојановића.

Дан касније, у петак 12. маја у 19 часова пред гостима Београдске тврђаве наступиће Џез одсек МШ „Станковић“, чији ученици и професори својим извођачким, ауторским, педагошким и дискографским ангажманима чине џез заједницу читаве наше земље живом.