Logo

Изложба студената Академије лепих уметности и мултимедија

Blog

Изложба студената Академије лепих уметности и мултимедија биће отворена у четвртак, 11. маја 2017. године у 19 часова у Галерији Београдске тврђаве у Стамбол капији.

Изложба ће бити постављена на 20 таблета на којима ће бити приказано више од 100 студентских радова. Кроз минималистички концепт, као просторни цртеж, посетиоци ће на савремен начин моћи да сагледају значај цртежа и његове ширине.
Више од 50 студената Визуелног департмана Академије лепих уметности и мултимедија, од прве године до мастер и докторских студија, представиће своје радове кроз које разматрају однос човека и природе, у најширем смислу.

„Употребом техничких достигнућа природа се може, у великој мери, обновити, али да би се то заиста и догодило, потребно је да постоји свест о неопходности креативног односа између човека и природе. Спона између ове две стране, лежи управо у уметности: најнапреднија техничка помагала треба употребити и у стварању уметничких дела која ће, кореспондирати са природом. Да би такав приступ могао да се примени, неопходно је да се, најпре код младих уметника развије свест о томе, јер ће они, посредством уметничких дела, утицати на своју ближу и ширу околину“.
Ирина Томић

Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 11.00 до 19.00 часова, а улаз је слободан. Изложба се може погледати до 23. маја 2017. године.