Logo

„Годови бића“ – изложба Милице Ракоњац у Галерији Београдске тврђаве

Blog

Изложба Милице Ракоњац „Годови бића“ биће отворена у четвртак, 20. априла 2017. године у 19.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

Милица Ракоњац изложиће серију графика насталих током 2016. године, инспирисаних годовима дрвета. Рељефност, контрастност, пукотине у оквиру сфера годова, суптилне белешке раста бића дрвета – основа су ликовних белешки – цртежа које су послужиле као основа за настанак графика.

„Пукотине, чворови, оштећења, микросветови унутар годова, несавршености које сведоче потпуност живота бића. Сфера, истовремено савршена и несавршена, довршена а бесконачно отворена – уведена је у ликовни дијалог као понављање истог, кружног, сферичног у другачијој димензији постојања бића“.
– Милица Ракоњац –

Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 11.00 до 19.00 часова, а улаз је слободан.

Изложба се може погледати до 9. маја 2017. године.

МИЛИЦА РАКОЊАЦ

Милица Ракоњац рођена је 1970. године. Дипломирала је 1997. године на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек – сликарство, а 2000. године магистрирала је на истом факултету.

Имала је велики број самосталних и излагала на више колективних изложби у земљи и иностранству. Од 2016. године ради као професор ликовне културе у Деветој београдској гимназији.

Члан је УЛУС-а од 2002. године.