Logo

Београдска тврђава на Сајму туризма

Blog

Богату туристичку и културну понуду комплекса Београдске тврђаве и парка Калемегдан, ЈП „Београдска тврђава“ представилo је на овогодишњем Сајму туризма, на штанду Туристичке организације Београда.

Осим промоције отворених објеката на комплексу, ЈП „Београдска тврђава“ представило је зa нову туристичку сезону и две мобилне апликације које ће обогатити понуду и омогућити индивидуалним посетиоцима да се на најсавременији начин упознају са историјом и споменичким наслеђем Београдске тврђаве и града Београда. Апликација, коју ЈП „Београдска тврђава“ покреће у сарадњи са компанијом Ороундо из Беча, садржаће текстуални, фото и аудио део те ГПС локацију тако да се корисник може детаљно упознати с објектом, односно локацијом на комплексу.

Друга апликација намењена је глувима и особама са оштећеним слухом, а ради се у сарадњи са Асоцијацијом тумача српског знаковног језика, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Захваљујући овој апликацији, историјска прича о објектима на Београдској тврђави биће доступна глувим и особама са оштећеним слухом.