Logo

Представљање на Сајму туризма 2017.

Blog

Богату туристичку и културну понуду комплекса Београдске тврђаве и парка Калемегдан, ЈП „Београдска тврђава“ представиће на овогодишњем Сајму туризма, на штанду Туристичке организације Београда.

Презентација туристичке понуде и програма ЈП „Београдска тврђава“ биће одржана у петак, 24. фебруара од 14.30 часова.

Осим промоције отворених објеката на комплексу, ЈП „Београдска тврђава“ представиће у новој туристичкој сезони и две мобилне апликације које ће обогатити понуду и омогућити индивидуалним посетиоцима да се на најсавременији начин упознају са историјом и споменичким наслеђем Београдске тврђаве и града Београда. Апликација, коју ЈП „Београдска тврђава“ покреће у сарадњи са компанијом Ороундо из Беча, садржаће текстуални, фото и аудио део те ГПС локацију тако да се корисник може детаљно упознати с објектом, односно локацијом на комплексу.

Друга апликација намењена је глувима и особама са оштећеним слухом, а ради се у сарадњи са Асоцијацијом тумача српског знаковног језика, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Захваљујући овој апликацији, историјска прича о објектима на Београдској тврђави биће доступна глувим и особама са оштећеним слухом.

На Сајму туризма, ЈП „Београдска тврђава“ представиће и табле, постављене крајем претходне године, а које описују споменике и објекте на простору целог комплекса. Постављене су 44 табле, од којих четири велике описују по једну целину Комплекса (парк Калемегдан, Горњи град, Доњи град и Мали Калемегдан), 15 хоризонталних табли односе се на два или више споменика, док се 25 вертикалних табли односе на појединачне споменике или објекте. На свим таблама, текст је на српском и енглеском језику, а три табле које описују целине Београдске тврђаве израђене су и на Брајевом писму и уједно су прве табле на простору Београдске тврђаве прилагођене слепим и слабовидим особама.