Logo

ФЕСА 2016 – Награде

Blog

Downloads

Download: FESA16 AWARDS

Анимирани филм „Звук лизања“, мађарске ауторке Нађе Андрашев, победник је овогодишњег Фестивала европске студентске анимације – ФЕСА 2016, који је одржан 28. и 29. августа у Великом барутном магацину на Доњем граду Београдске тврђаве.

Међународни жири (Гил Алкабетз, професор Универзитета Конрад Волф у Немачкој; Паола Бристот, професор Факултета у Венецији и Растко Ћирић, професор Универзитета уметности у Београду) доделио је и пет специјалних диплома.

На овогодишњем Фестивалу, који се по пети пут одржава под окриљем Јавног предузећа „Београдска тврђава“, у два фестивалска дана, приказано je 48 студентских анимираних филмова из 12 европских земаља. Осим главног, Фестивал jе имаo и три пратећа програма.

Фестивал је основан 2012. године од стране ЈП “Београдска тврђава”, окренут је ка младим генерацијама и има за циљ да повеже европске школе анимације, професоре и студенте и да негује и промовише ову врсту уметности. Уметнички директор Фестивала је Растко Ћирић, редовни професор Факултета примењених уметности у Београду.