Logo

Изложба Зорана Л. Пантелића (5 – 24. јул 2016)

Blog

Изложба „Жигосани бескрај“ Зорана Л. Пантелића може се погледати до 24. јула, у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији, сваког дана од 11 до 19 часова.

Поставку чини 81 графика изведена комбинованом техником на папиру. Графике су груписане у 9 целина, по 9 радова величине 100 x 70 цм.

„Приказана колекција разматра питање мапирања изгубљеног времена, слагања трагова и издвајања стилизованих представа алхемијских формула живота. Ово је покушај да се на графички код сведе и кондензује информација о бескрајном трајању врсте и прикаже као препознатљив облик грба, или жига…“ (Зоран Л. Пантелић)

ЗОРАН Л. ПАНТЕЛИЋ

Зоран Л Пантелић (Београд, 1961) студирао је стоматологију и машинство, дипломирани је инжењер архитектуре. Бави се дизајном, сликарством, проширеним медијима, филмом, фотографијом… Члан је УЛУПУДС-а, УЛУС-а и архитектонских струковних удружења.

Излагао је на свим већим колективним изложбама и фестивалима у земљи (Октобарски салон, Златно перо, Мајска изложба, Салон архитектуре, Фестивал документарног & краткометражног филма), публиковао радове у земљи и иностранству, приредио већи број самосталних изложби и наступа.

Добио је више награда и признања из области архитектуре и проширених медија (специјална награда Борбе за архитектуру 1992 год. за пројекат: ТРГ ЖРТАВА, награду Привредне коморе Београда 1993 год. за мултимедијални пројекат: ФАНТАСТИЧНИ ГРАД, награду Д.П. Ђуро Салај, 37. ЗЛАТНО ПЕРО Београда 1995 год. за сценску обраду спота „Плави град“.