Logo

ФЕСА 2016.

Blog

Downloads

Download: FESA pravila i kriterijumi za sajt

Download: FESA16 Pravila

Download: FESA16 Rules

Download: FESA16 PRIJAVA ENTRY

Пету годину за редом, у организацији Јавног предузећа „Београдска тврђава“, у Великом барутном магацину на Доњем граду, 27. и 28. августа 2016. године биће одржан Фестивал европске студентске анимације (ФЕСА). Уметнички директор Фестивала је Растко Ћирић, професор анимације на Факултету примењених уметности и проректор Универзитета уметности у Београду.

Циљ Фестивала, који се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, јесте промоција уметности анимације европских земаља, међународна сарадња и размена искустава, као и стварање услова који ће омогућити младим генерацијама да изнађу нове концепте и технике.

Сaдржaj Фeстивaлa бићe прoгрaми студeнтских aнимирaних филмoвa: два програма филмова у конкуренцији и три национална програма које представљају три члана жирија из европских земаља. До сада су, осим Србије, биле представљене Мађарска, Аустрија, Француска, Португалија, Бугарска, Швајцарска и Словенија. Ове године то су Немачка и Италија.

Фестивал је такмичарског карактера, а осим Награде за најбољи анимирани филм и Награде жирија за анимацијску технику, биће додељено пет диплома за пет фестивалских категорија. Специјалну награду додељује SAE институт иѕ Београда.

Овогодишња тема такмичења је СВЕМИР (ОКО НАС И У НАМА).