Logo

Олимпијски карневал – од Теразија до Калемегдана

Blog

На тачно 100 дана од почетка Летњих Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, у среду, 27. априла 2016. године, Олимпијски комитет Србије организоваће „Олимпијски карневал“ и изложбу на Калемегдану.

Јединствени карневал, који ће довести атмосферу Рија у центар Београда, кренуће од олимпијског сата на Теразијама (у 13 часова) и завршиће се на Калемегдану, отварањем изложбе на Савском шеталишту у 15 часова. Изложбу „Лондон 2012 – ретроспектива. Хватамо залет за Рио“ свечано ће отворити олимпијска шампионка из Лондона Милица Мандић, а присутнима ће се обратити и генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки, председник Извршног одбора Војвођанске банке Маринос Ватис и аутор фотографија које ће бити приказане на изложби Ненад Неговановић.

У сусрет Олимпијским играма које ће се у августу 2016. одржати у Рио де Жанеиру изложба фотографија из Лондона прилика је да се подсетимо претходних Игара, тренутака радости, туге, дружења, подршке, поноса и славља. Тренутке за памћење забележио је фотограф Спортског журнала Ненад Неговановић, дугогодишњи сарадник ОКС.

На 100 дана до Рија, уз подршку Центра Бразилске културе, од Теразија, дуж Кнез Михајлове, па до Калемегдана, чуће се ритмови Бразила, а плесачице самбе и демонстрација капоере створиће праву карневалску атмосферу. У карневалској поворци биће и спортисти – чланови Олимпијског тима Србије који ће нас представљати на Играма у Рију – Милица Мандић, Тијана Богдановић (теквондо), Ивана Анђушић Максимовић, Андреа Арсовић, Зорана Аруновић, Јасна Шекарић, Стеван Плетикосић, Дамир Микец, Милутин Стефановић, Димитрије Гргић, Миленко Себић (стрељаштво), Давор Штефанек, Кристиан Фрис и Виктор Немеш (рвање), Иван Стевић (бициклизам), Александар Кукољ (џудо), Милош Васић, Ненад Беђик (веслање).

У Кнез Михајловој ће на три тачке (станице Пекинг, Лондон, Рио) бити организоване демонстрације три олимпијска спорта у којима ће Србија имати представнике на предстојећим Олимпијским играма, а пролазници ће имати прилку да се опробају у тим спортовима и да одмере снаге са нашим олимпијцима.