Logo

Конкурс за излагање у Галерији Београдске тврђаве

Blog

Јавно предузеће „Београдска тврђава“ расписало је конкурс за излагање у Галерији Београдске тврђаве у 2016. години.

ЈП „Београдска тврђава“ у оквиру галеријске делатности за 2016. годину, планира реализацију 12 изложби радова на папиру (цртеж, графика, акварел, пастел, фотографија, комбиноване технике …) и позива заинтересоване уметнике, чланове удружења ликовних и примењених уметника, као и студенте завршне године и мастер студија факултета примењених и ликовних уметности, да доставе материјал за излагање радова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капије за 2016. годину.

У 2016. години планира се излагање радова на папиру (цртеж, графика, акварел, пастел, фотографија, комбиноване технике …).

У галеријском простору (димензија 6×4,5×2,5 м) могуће је изложити радове на 9 постамената. Радови морају бити неурамљени, излажу се између два табле плексигласа (димензија 100 x 70 цм).
За конкурс је неопходно поднети:
1. пријаву за конкурс која садржи: контакт податке, професионалну биографију (до 1000 карактера) и концепт изложбе (до 800 карактера)
2. визуелну документацију (5 фотографија радова)

Материјал доставити на е – mail адресу galerija@jpbt.rs или у Галерију Београдске тврђаве у Стамбол капији (радно време сваког дана од 10 до 17 часова).
Време достављања конкурсног материјала је од 5. до 25. фебруара 2016. године.

Достављене пријаве размотриће Уметнички савет Галерије.

Резултати ће бити познати најкасније до 1. марта 2016. године и објављени на сајту www.beogradskatvrdjava.co.rs.