Logo

Три године сарадње ЈП „Београдска тврђава“ и Центра за смештај деце и омладине ометене у развоју – Дневни боравак Стари град

Blog

Свечаношћу у Кули Небојши, Јавно предузеће „Београдска тврђава“ и Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Стари град обележили су данас три године континуиране сарадње.

Производ трогодишње сарадње су бројне манифестације, спортски догађаји, изложбе, радионице и креативни садржаји одржани на простору Београдске тврђаве, чији је циљ квалитетно проведено време младих са сметњама у развоју и њихово укључивање у друштвени живот. Бројне радионице које су за њих организоване, али и друге манифестације на простору Београдске тврђаве у којима су корисници Центра учествовали, скренуле су пажњу јавности на ову популацију и пренели поруку младих људи са ометеношћу: „Могу и ја!“.

У оквиру данашњег програма у Кули Небојши наступили су ансамбл „Ренесанс“ и хор Основне школе „Дринка Павловић“, а програм је водио Инспектор Блажа.

Свечану манифестацију у Кули Небојша пратила је изложба радова корисника Центра, а појединцима и институцијама које су помогле у реализацији програма за младе ометене у развоју додељене су захвалнице.