Logo

Изложба Сузане Вучковић у Галерији Београдске тврђаве

Blog

Изложба Сузане Вучковић биће отворена у понедељак, 23. новембра 2015. године у 18.00 часова у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији.

На изложеним радовима, Сузана Вучковић представиће архитектуру града: фасаде богате украсима, пасаже, терасе, улазе, прозоре… Радови су изведени су у дубокој штампи, углавном комбиновањем бакрописа и акватинте у боји.

„Мој циљ је добијање верне слике, али не пуке имитације стварности, предмети на мојим графикама имају своју употребну вредност, а ја их одузимањем приказивања њиховог коришћења, остављам да представљају себе и буду део тајанственије целине“.
– Сузана Вучковић –

Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 10.00 до 17.00 часова, а улаз је слободан.

Изложба се може погледати до 6. децембра 2015. године.

СУЗАНА ВУЧКОВИЋ

Рођена је 1966. године у Владичином Хану. Дипломирала је на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек графика. На истом факултету је 2004. магистрирала, а 2015. и докторирала. Од 2011. ради као доцент графике на Факултету уметности у Звечану.
Члан је УЛУС-а.

Активно излаже од 1992. и до сада је имала осамнаест самосталних изложби. Излагала је на више од 200 групних изложби у земљи и иностранству (Шпанија, Грчка, Уругвај, Шведска, Италија, Бугарска, Пољска, Мађарска, Данска, Румунија, БИХ, Република Чешка, Мијанмар, Белгија, Словенија, Канада, Мексико, Египат, Турска, Аустрија, Македонија, Француска, Тајван, Литванија, Црна Гoра, Русија…). Њене графике се налазе у збиркама музеја и колекција у земљи и иностранству. Учествовала на више домаћих и међународних ликовних колонија и графичких радионица.