Logo

„Откријмо Арктик“ на Калемегдану

Blog

Изложба фотографија „Откријмо Арктик“ биће отворена 6. октобра на Савском шеталишту на Калемегдану, у организацији Гаспром њефт и Јавног предузећа „Београдска тврђава“.

Посетиоци Калемегдана биће у прилици да се упознају са занимљивим чињеницама о најмање истраженом региону планет и погледају живописне фотографије ледених брегова, призора из свакодневног живота локалног становништва, као и животињских врста овог региона.

Поједине фотографије посвећене су и савременим технологијама освајања морског дна у арктичком приобаљу. На фотографијама је приказана јединствена ледоотпорна платформа Приразломна, пројектована и изграђена у Русији за рад у екстремним арктичким условима, која задовољава међународне еколошке и индустријске стандарде безбедности. Изложба се састоји се од спектакуларних фотографија ледених брегова, призора из свакодневног живота локалног становништва, као и животињских врста овог региона.

Аутори изложених радова су руски фотограф Сергеј Анисимов, победник и лауреат међународних такмичења фотографије, творац награде Глобал Арцтиц Аwардс, аутор шест монографија о Северу, као и Максим Авдејев и Александар Таран.

Изложба ће бити отворена до 6. новембра на Савском шеталишту на Калемегдану.